Instrumenten

Speel jij ook muziek, of zou je dat graag leren? Dan is één van de onderstaande instrumenten misschien je ding?

De repetities gaan door op zaterdag van 10u tot 13u. Daar wordt gewerkt aan muzikaliteit, stijl en techniek, dit zowel per instrument, als met de volledige groep. Daarnaast gaat er in het najaar ook een weekend door waar we twee dagen intensief repeteren, uiteraard afgewisseld met voldoende ontspanning. Al dat harde werk zorgt er voor dat we jaarlijks met glans verschillende optredens verzorgen waaronder het Zangfeest en de IJzerwake.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via deze link.   

Landsknecht


Landsknecht
Van ver hoor je ons al dreunen. Wij zijn de steunpilaren van de muziekkapel. Wij geven de maat aan, zowel voor de muziek als tijdens het marcheren. Bij ons heb je een goed conditie nodig om het te maken.

Marstrommel

Marstrommel
Met ritme, geroffel en accenten brengen wij pit in demuziekstukken. Maar dat betekent niet dat we op de achtergrond blijven. Door de vele trommelmarsen kunnen we tonen wat we waard zijn.

Fijfer


Fijfer:
Hoog en hel, klein maar fijn. Blaaskapellen zonder fijfers zijn jaloers op onze muzikantes met hun kleine zilveren fluiten zonder kleppen. Tot op heden hebben we enkel vrouwelijke fijferspeelsters, maar uiteraard aanvaarden zij ook jongens in hun groep.

Marstrommel

Lyra
Slagwerk kan ook melodieus zijn. Dat bewijzen de lyra’s.Een goede oog-handcoördinatie én muzikaal gevoel zijn nodig om dit technisch instrument onder de knie te krijgen. Speels en fris vormen wij de brug tussen het slagwerk en de melodie-instrumenten.

 
Jachthoorn
Jachthoorn: 
Men zegt dat de hoorn het mooiste instrument is onder de koperblazers. Wij, de hoornspelers, spreken dat niet tegen. Geen enkel instrument kan het opnemen tegen een schallende hoorn.
 Klaroen
Klaroen:
Blinkend gepoetst en uitgedost met leeuwenvlaggen, vormen wij het sluitstuk van de kapel. Een uitdaging voor de longen en de lippen, maar als de klaroenen schetteren is het feest.
 
© 2017 VNJ vzw
Facebook